Fire kæmper fra Dalhoffsminde

Af Vibeke Rasmussen
Sekretariatsmedarbejder

7. september 2022

Arbejdsfællesskabet bryder ensomheden og styrker troen på en fremtid

Der står fire kæmper i Haderslev by. De har hverken troldehorn eller skarpe tænder men fire ben, et sæde og er malet i farverne skriggul, rød, lyseblå og lysegrøn. Der er tale om fire stole i kæmpeformat bestilt og købt af Haderslev Butikker og produceret på forsorgshjemmet Dalhoffsminde lidt syd for Haderslev.

Tanken med de fire stole var at tilføre butikslivet en sjov og anderledes attraktion for turister og besøgende og samtidig sætte fokus på, at verdenshavene stiger. Dalhoffsminde sørgede endda for at producere den gule stol lige i tide til, at Tour de Frances tredje etape kørte igennem Haderslev by. Stolene er hurtigt blevet populære, og selv inden de var helt færdigproduceret nåede nyheden om dem til Ugeavisen Haderslev, som har skrevet en fin artikel.

Dalhoffsminde råder over syv hektar skov og har eget træ- og snedkerværksted, hvor der dagligt bliver produceret alt fra plankeborde, shelters, træpinde til industrien og ja, overdimensionerede stole. Produktionen af blandt andet trævarer på Dalhoffsminde er helt i tråd med Arbejde Adlers grundtanke om, at alle har ret til et arbejde, og at alle skal have muligheden for at bidrage med de ressourcer, de besidder.  Arbejdet udføres med hjælp og støtte fra stedets to værkstedsansvarlige medarbejdere og opgaverne spænder over alt fra simpelt skære- og slibearbejde til større trækonstruktioner.

Steffen Mosch Gellert arbejder som værkstedsassistent på Dalhoffsminde og er medansvarlig for at udvælge de opgaver, som passer bedst til beboergruppen på forsorgshjemmet. Det er vigtigt for ham, at der er opgaver for både beboere, som kommer med en håndværksmæssig baggrund og dem, som måske for første gang opdager, at de er gode til noget. At kunne mødes hver dag i værkstedets fællesskab skaber en særlig dynamik blandt beboerne, fortæller Steffen, som samtidig understreger, at værkstedet er det væsentligste omdrejningspunkt for stedets beboere. Det er via arbejdsfællesskabet, at ensomheden kan brydes og selvværdet samt troen på en fremtid hos de enkelte beboere har mulighed for at udvikle sig. 

Besøg Dalhoffsmindes hjemmeside for mere information om Dalhoffsmindes værksteder .

* * *

Vil du gerne læse flere nyheder fra Arbejde Adler? Tilmeld dig vores nyhedsbrev.