Nyheder

Produktion og formidling af viden

Landsforeningen Arbejde Adler producerer og formidler viden om hjemløshed og andre sociale problemer. Vi udgiver derfor løbende rapporter mv., som frit kan downloades fra vores hjemmeside
13. september 2022

Fire kæmper fra Dalhoffsminde

Arbejdsfællesskabet bryder ensomheden og styrker troen på en fremtid
07. september 2022

Vi svigter de svageste i samfundet fælt

Moderaternes stifter, Lars Løkke Rasmussen, og gadejurist Nanna W. Gotfredsen sætter i en kronik i Politiken søndag den 21. august fokus på situationen for de svageste i samfundet og kræver handling og nye løsninger.
22. august 2022

Forsorgshjemsbeboere fik Roskildefestivalen til at spille

Fire beboere fra Forsorgshjemmet Roskildehjemmet har med stor succes arbejdet som frivillige på Roskildefestivalen denne sommer. Vi har talt med én af dem, Casper.
27. juli 2022

Jeg bekender, jeg har kostet

Hvor meget skal de socialt udsatte egentlig koste samfundet? Hvor mange flere penge skal vi bruge på psykisk syge? Skal vi andre virkelig betale for behandling af mennesker, som selv har drukket sig til et dårligt helbred?
21. juli 2022

Sommerføl på Glim Refugium

Arbejde Adlers institution for unge, Glim Refugium, tilbyder rideterapi og lige nu glæder beboere og ansatte sig over hele to smukke sommerføl
12. juli 2022

Ny folder om Arbejde Adlers indsatsområder

Se Landsforeningen Arbejde Adlers nye generelle folder om vores arbejde for socialt udsatte
08. juli 2022

Tour de France var forbi, men kører det for Danmark?

Tour de France Grand Départ i Danmark blev en folkefest. Ingen tvivl om det. For rullende kamera fik verden lov at se et begejstret folk i et smukt sommerland.
05. juli 2022

Alle har ret til et hjem

En af Arbejde Adlers vigtigste mærkesager er, at alle mennesker har ret til et hjem. Et hjem hvor man kan leve og føle sig tryg. ”Hjemmet” er omdrejningspunktet for aktiviteterne på vores stand på kirkefestivalen Himmelske Dage den 26. – 29. maj i Roskilde. Vi har produceret smukke unikke insekthoteller, som levende symboler på alles behov for et godt levested.
16. maj 2022

Uligheden er vokset – de fattigste hårdest ramt

Selvom socialdemokratiets formand (og nuværende statsminister Mette Frederiksen) før valget i 2019 erklærede, at ”Danmark er for lille til store forskelle”, at ”få i toppen stikker af fra resten” og ”uligheden stiger”, så er de sidste tre år netop kendetegnet ved en voksende økonomisk ulighed.
10. maj 2022

Hvorfor har de unge så ondt i psyken?

Det er vigtigt, hvordan man komme i gang med sit voksenliv, hvis man på længere sigt skal leve et godt liv og undgå sociale problemer, herunder misbrug, ensomhed, hjemløshed mv. Derfor er de unges stigende mentale sundhedsproblemer en indikator, som hele samfundet bør have fokus på, hvis vi skal undgå at skabe flere socialt udsatte i fremtiden.
06. maj 2022

Professor Steen Hildebrandt: Vi skal ændre det indre i mennesker

Under denne overskrift har professor Steen Hildebrandt en kronik i Kristeligt Dagblad, hvor han med udgangspunkt i den canadiske ledelsesprofessor Henry Mintzbergs bemærkninger om, ”at vi lever i et højhastigheds ubalanceret samfund, som hele tiden svinger sig selv ud af kontrol” konkluderer, at vi er ude af kontrol. Verden er ude af balance.
27. april 2022

Betina Rehder – ny forstander i Arbejde Adlers Aflastning

Den 1. april tiltrådte social- og sundhedsassistent Betina Rehder, som forstander i Arbejde Adlers aflastningstilbud på Nørrebro i København.
04. april 2022

Dyrt at være fattig. Og det bliver værre endnu.

Stigende priser på energi og fødevarer rammer borgere på overførselsindkomst hårdest, og vi har kun set begyndelsen.
04. april 2022

Nyt logo. Alt ved det gamle

Vi er glade for at kunne præsentere Arbejde Adlers nye logo.
17. marts 2022

Omsorg er en del af behandlingen

Med syv centrale budskaber har Etisk Råd gjort op med forestillingen om, at omsorgen er noget ekstra i behandlingen indenfor sundhedsvæsenet
01. marts 2022

Faldende mental sundhed

En længe ventet psykiatriplan skal rette op på en negativ udvikling, der får stadig større acceleration
21. februar 2022

I denne uge tælles landets hjemløse

Kirsten på 68 år tælles med for første gang.
14. februar 2022

Behov for årlig genvurdering af kontanthjælpsmodtageres arbejdsevne

Rådet for Socialt Udsatte og Danske Handicaporganisationer (DH) har kontaktet beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i sagen om flere års uretmæssigt træk i kontanthjælpen hos nogle af de svageste kontanthjælpsmodtagere, herunder mennesker med svære sociale problemer.
07. februar 2022

Jobfesten er i fuld gang. Men er de socialt udsatte inviteret med?

Dorte Schiønning Andersen og Vibeke Rasmussen fra Arbejde Adlers landssekretariat sætter i dagens udgave af Kristeligt Dagblad fokus på behovet for at inkludere de hjemløse og socialt udsatte på arbejdsmarkedet.