Visning: Top display

Opråb – til politikerne og Socialministeren

”Forsorgshjem må ikke længere give lommepengejobs til hjemløse”. Sådan lyder overskriften på Kristeligt Dagblads forsideartikel i dagens avis. I to artikler stiller Kristeligt Dagblad skarpt på Socialtilsyn Midts plan om at påbyde Arbejde Adlers forsorgshjem Dalhoffsminde at ophøre med at udbetale arbejdsdusør til beboere, der arbejder på institutionens værksteder.

For syg til herberg

TV2 bringer i aften udsendelsen Kernen: For syg til herberg. Udsendelsen sætter fokus på det store antal svært psykisk syge, som opholder sig på hjemløseherberger og natcafeer i stedet for at få den behandling de trænger til i psykiatrien

Bliver 2024 et velfærdens år?

Politiske kommentatorer ser det nye år som året, hvor regeringens overordnede strategi udmønter sig i konkrete velfærdsinitiativer, men hvordan det indvirker på de uligheder, der er i samfundet, er uklart.

En ø af tryghed – i et hav af usikre fremtidsudsigter

Sådan beskriver lektor Iben Sønderup sin brors ophold i Arbejde Adlers Aflastningstilbud i sin artikel i Politiken d. 28. oktober. Iben Sønderup er søster til en hjemløs og svært alkoholiseret bror. Læs hendes artikel, hvor hun også kommenterer kommunens håndtering af broens situation. Nedenfor bringer vi et kort resumé med citater fra artiklen. Der er link til artiklen sidst i nyhedsartiklen.

En lille bog om stor ulighed

Ulighed er meget andet end økonomi. Birthe Larsen, lektor i økonomi på CBS, har skrevet en god lille bog om ulighed med titlen: ”Hvorfor stiger uligheden – og hvad gør vi ved det?” Den er udkommet i Forlaget Informations serie af små bøger, der stiller aktuelle samfundsmæssige spørgsmål på et begrænset antal sider, men med overraskende klarhed og fremsynethed.

Studiebesøg fra Taiwan i Arbejde Adlers Aflastning

Fredag den 8. september fik Arbejde Adlers Aflastning besøg af Chuan-Chiu Chou Bishop fra Puli Christian Hospital på Taiwan. Formålet med mødet var at dele Arbejde Adlers erfaringer med en diakonal tilgang til pleje.

God sommer!

Om det er trangen til at overnatte under åben himmel eller mangel på hotelpladser, der gør sig gældende her, ved vi ikke. Men ét er, at livet er lettere og behageligere i det gode sommervejr, noget andet er den barske virkelighed, der venter de hjemløse, når efteråret sætter ind.

Et udsat liv – et udsat helbred

De mest socialt udsatte mennesker dør stadig markant tidligere end gennemsnittet af befolkningen. Hver tredje har forsøgt at tage sit eget liv

En nyhed der summer

Måske har du allerede set det? Vores hjemmeside har fået en ny side med titlen ”Insekthotel”. Her kan du læse mere om Landsforeningen Arbejde Adlers diakonale projekt – insekthoteller i menneskestørrelse, som skaber ly og levested til både insekter og mennesker.

Projekt ”Rekruttering fra kanten”

VIVE har netop udgivet en rapport om det nytænkende beskæftigelsesprojekt ”Rekruttering fra kanten” på Lolland-Falster. Målet med projektet var at inddrage lokale virksomheder på en ny og mere aktiv måde i beskæftigelsesindsatsen over for de mest udsatte ledige i Lolland og Guldborgsund Kommuner.

Hvad bliver alternativet til Jobcentrene?

Jobcentrene har længe døjet med dårlige sager og manglende politisk opbakning. Nu skal de nedlægges. Men hvordan undgår vi, at de socialt udsatte igen bliver

Elsk din næste året rundt

En ud af otte voksne danskere viser tegn på svær ensomhed. Hjemløse er en del af den triste statistik. At vise medfølelse ved at invitere en hjemløs med ved familiens julemiddag er ikke en del af løsningen.

Et stigende antal danskere sættes ud af deres bolig

Den økonomiske krise rammer hårdt og helt tæt på de basale behov: tag over hovedet, varme og mad. Så selv om antallet af hjemløse falder, går vi måske nye hårde tider i møde. For stadigt flere borgere sættes ud af eget hjem eller må opgive deres bolig på grund af en kriseramt økonomi.

Vi svigter de svageste i samfundet fælt

Moderaternes stifter, Lars Løkke Rasmussen, og gadejurist Nanna W. Gotfredsen sætter i en kronik i Politiken søndag den 21. august fokus på situationen for de svageste i samfundet og kræver handling og nye løsninger.

Sommerføl på Glim Refugium

Den 14. juni kom en skøn lille ny hingst til verden og den 2. juli blev en lige så skøn lille hoppe født. Fødslerne gik

Alle har ret til et hjem

På Himmelske Dage sætter vi fokus på alles ret til et hjem. Vi markerer budskabet ved at sælge små ”hjem” fra vores telt på Mulighedernes

Dyrt at være fattig. Og det bliver værre endnu.

Priserne på energi og fødevarer stiger voldsomt. Allerede inden krigen i Ukraine meddelte FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation FAO om de højeste globale fødevarepriser nogensinde. FAO