I denne uge tælles landets hjemløse

Af Dorte Schiønning Andersen
Sekretariatschef for Landsforeningen Arbejde Adler

14. februar 2022

Kirsten på 68 år tælles med for første gang.

Siden 2007 har forsknings- og analysecentret VIVE hvert andet år talt landets hjemløse. I år tælles Kirsten på 68 år for første gang med som hjemløs. Efter en indlæggelse på psykiatrisk afdeling, var hun ikke i stand til at flytte for sig selv. Derfor opholder hun sig lige nu på et forsorgshjem, mens hun venter på en ældrebolig.

Der er meget, der er galt i Kirstens fortælling. Desværre er der også meget, der er genkendeligt. For det første er det et af mange eksempler på, at mennesker med behov for støtte efter en psykiatrisk indlæggelse må ty til ophold på en hjemløseinstitution for at få den nødvendige omsorg.

For det andet er Kirstens beretning et eksempel på, at antallet af ældre hjemløse er stigende. Det er ikke hensigtsmæssigt, at pensionister på grund af mangel på relevante boliger og støtte – måske for første gang i deres liv – bliver en del af landets hjemløsegruppe. 

Læs mere om Kirsten og hjemløsetællingen i DR Nyheders artikel

* * *
Vil du gerne læse flere nyheder fra Arbejde Adler? Tilmeld dig vores nyhedsbrev.