Nyt logo. Alt ved det gamle

Af Torben Larsen
Formand for Landsforeningen Arbejde Adler

17. marts 2022

Vi er glade for at kunne præsentere Arbejde Adlers nye logo.

Måske har du lagt mærke til, at vores logo i den grønne bjælke har fået en opstramning. Ved Landsforeningen Arbejde Adlers stiftelse i 1911 tegnede den anerkendte kunstner Joakim Skovgaard logoet. Lige siden har den arbejdende mand med hakken været centrum i Arbejde Adlers logo. Motivet taler stærkt ind i vores grundlæggende holdning om alles ret til arbejde.

Siden 1911 har vores originale logo været i forandring. Nye små elementer fandt ind i logoet, tegningen af manden med hakken blev justeret osv. Ikke altid til gavn for det oprindelige kunstneriske udtryk. Derfor har vi bedt grafiker Tobias Frost om skabe et nyt logo ved at bearbejde og rentegne Joakim Skovgaards oprindelige tegning. Vi er glade for at kunne præsentere vores ”nye” logo, som fremstår med et smukkere og mere originalt udtryk i respekt for det kunstværk, som Skovgaard så generøst skabte til foreningen. Budskabet er før som nu, at alle bør have ret til at bidrage til vores fælles samfund. Logoet er nyt, men alt er ved det gamle.

Det er Arbejde Adlers holdning, at ethvert menneske er værdifuldt og dueligt, og at alle derfor har ret til at bidrage i samfundet ud fra sine forudsætninger. På vores institutioner skaber vi derfor rammerne for, at socialt udsatte beboere bliver mødt med anerkendelse og tilbudt at bidrage i meningsfulde aktiviteter.

Meget har forandret sig i det sociale Danmark siden 1911. Heldigvis. Gennem godt og vel 100 år har Landsforeningen Arbejde Adler været med til at skubbe de sociale forhold i en bedre retning, og vi har selv forandret vores virke i takt med sociale reformer, ny viden og lovgivning mv.