Sommerføl på Glim Refugium

Af Vibeke Rasmussen
Sekretariatsmedarbejder

12. juli 2022

Arbejde Adlers institution for unge, Glim Refugium, tilbyder rideterapi og lige nu glæder beboere og ansatte sig over hele to smukke sommerføl

Den 14. juni kom en skøn lille ny hingst til verden og den 2. juli blev en lige så skøn lille hoppe født. Fødslerne gik rigtigt godt og blev overvåget af Glims personale samt nogle af beboerne.  De to føl har endnu ikke fået navne. Navnevalget skal afgøres ved afstemning blandt Glims beboere og ansatte.

Det er en vigtig begivenhed for Glim, når der fødes føl. Ikke mindst fordi det samler alle i huset om en glædelig begivenhed. Men i lige så høj grad, fordi det giver de ansatte på Glim mulighed for at følge føllene helt fra opvæksten og dermed i et tidligt stadie lære at aflæse dem. Det er vigtig viden at have for at kunne vurdere, om de er egnet som terapiheste som voksne. For at være egnet til terapi er det vigtigt, at hesten er rolig og interesseret i mennesker. Den må helst ikke være optaget af, hvad der ellers sker omkring den, men kunne bevare fokusset på personen i dens nærvær. Terapi med heste handler om selve kontakten med dyret og at kunne mærke roen i dyret. Derfor er det så utrolig vigtigt, at hesten er rolig og fokuseret.

Med de to nye føl har Glim nu 14 heste i alt, hvoraf ni er islandske heste og de resterende fem miniatureheste.

Læs mere om Glim Refugium

* * *

Vil du gerne læse flere nyheder fra Arbejde Adler?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev.