Forsorgshjemsbeboere fik Roskildefestivalen til at spille

Af Vibeke Rasmussen
Sekretariatsmedarbejder

27. juli 2022

Fire beboere fra Forsorgshjemmet Roskildehjemmet har med stor succes arbejdet som frivillige på Roskildefestivalen denne sommer. Vi har talt med én af dem, Casper.

På Roskildehjemmet finder man som beboer typisk foldere fra forskellige organisationer med diverse tilbud om aktiviteter. Denne sommer lå der i stakken en folder fra Roskildefestivalen, som stod og manglede frivillig arbejdskraft for at kunne gennemføre den genåbnede festival efter to års Corona-aflysninger. Casper havde tidligere havde talt med en anden beboer om at arbejde som frivillig for festivalen. Han hev derfor fat i et par venner fra Roskildehjemmet og fik dem med på ideen om at deltage i det frivillige arbejde på Nordens største festival.

For Casper var det første gang, at han var med til festivalen, og det var derfor en ekstra stor oplevelse. Han selv fik tildelt tjansen som nattevagt og skulle sørge for, at ingen hoppede over festivalshegnet om natten.  De tre venner arbejdede i hhv. et madtelt og en cocktailbar eller havde meldt sig til den fysisk hårde tjans med at rive hele festivalen ned igen, efter den sidste koncert var spillet og de mest tømmermands-kvæstede gæster forsvundet.

Selvom det var hårdt at arbejde om natten, var det også en rigtig god oplevelse at være med. Casper oplevede, at der blev sørget godt for de frivillige. Der var gratis mad og vand samt kaffe og smøger, og i pauserne havde de mulighed for at gå ud og opleve festivalen og høre nogle af koncerterne. Samtidig var de fire beboere fra Roskildehjemmet gode til at støtte hinanden og sørge for, at de hver især kom afsted til de aftalte vagter. De fik derfor også stor ros og tak for deres indsats af arbejdsgiveren efter endt festival.

"Mens de andre sover", fotograf Rasmus Kongsgaard

For Casper har det at være frivillig givet ham et indblik i, hvad Roskildefestivalen er for en størrelse samt givet ham muligheden for at være en del af fællesskabet på Campen for frivillig arbejdskraft. Til daglig sker der ikke så meget. Derfor er det rart at komme ud som frivillig og yde en indsats – også selvom der ikke følger en lønseddel med efter endt arbejdsdag. Af samme årsag har Casper tidligere arbejdet som frivillig for Frelsens Hær, hvor han kørte rundt og tømte containere med genbrugstøj.

Som en ekstra god bonus har Caspers deltagelse som frivillig på Roskildefestivalen også betydet, at der er kommet en potentiel ny kæreste ud af det. Og hvis helbredet ellers er til det, så kan han godt finde på at melde sig som frivillig securityvagt på pladsen til næste år. Gerne sammen med nogle af vennerne fra Roskildehjemmet.

* * *

Vil du gerne læse flere nyheder fra Arbejde Adler? Tilmeld dig vores nyhedsbrev.