Julehygge med fuld skrue

Af Vibeke Rasmussen
Sekretariatsmedarbejder

13. december 2023

Her i december måned julehygges der rundt om i mange danske hjem. Det gør der også på Arbejde Adlers forsorgshjem, hvor julen er en særlig tid på godt og ondt for de mange beboere.

Der er skruet godt op for julehyggen og de mange gode danske juletraditioner på Forsorgshjemmet Godrum i disse dage. Beboere og personale har allerede været ude i nærområdet for at samle gran og andet pynt til juledekorationer til glæde for alle. De skal naturligvis stilles frem på bordene, når både beboere og personale skal til fælles julefrokost i dag onsdag den 13. december.

Til julefesten vil der være gaver til alle og forstander Tina Grove vil sætte ekstra krydderi på festen med en god julehistorie. Menuen står på traditionel dansk julemad med både varme og kolde retter, og Tina Grove regner med, at der vil være fuldt hus til spisning. ”Vi har for tiden en god gruppe af beboere, som gerne vil tage del i fællesskabet”, fortæller Tina, som samtidig kan bekræfte, at de forskellige juleaktiviteter er til stor glæde for beboerne i en ellers svær tid. Det i sådan en grad, at de to beboere, som til daglig passer Godrums fem kreaturer, også ville dele lidt af juleglæden med dem. De to beboere har derfor sørget for både juletræ og julemusik til dyrene i stalden.  

Udover julepynt og julefrokost er der også tradition for at have en julesok på Godrum. Hver dag trækkes der lod om en gave blandt beboerne. Og hvis man ikke lige er den heldige vinder af gaven i julesokken, kan man som beboer deltage i julebanko den kommende søndag, hvor der er præmier i form af fx chips, sodavand og smøger til de heldige vindere.

Forsorgshjemmet Dalhoffsminde lidt syd for Haderslev går de også all-in på julehyggen. Allerede i slutningen af november måned blev der tændt op på bålpladsen og lavet gløgg suppleret med varme æbleskiver til alle. Samme dag fik beboere og personale i fællesskab lavet en masse smukke juledekorationer til at pynte op uden- og indenfor. I december måned har programmet stået på både julebag og julefrokost og masser af julemusik, naturligvis.

Rigtig glædelig jul.