Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark

Af Vibeke Rasmussen
Sekretariatsmedarbejder

19. januar 2024

Over 3 millioner danskere fulgte med i tronskiftet på live-tv, da Frederik i søndags blev udnævnt til vores kommende konge. Det blev selvfølgelig også fejret af beboere og medarbejdere på vores institutioner rundt om i det danske land.

På forsorgshjemmet Godum ved Silkeborg var der fælles hygge i opholdsstuen med lidt lækkerier, som køkkenmedarbejderne havde disket op med i anledningen af dagen. Der var et pænt stort fremmøde blandt beboerne, som enten hyggede sig med et spil pool undervejs eller fulgte intens med i hele fejringen. I den sydlige del af Jylland på forsorgshjemmet Dalhoffsminde ved Haderslev havde personalet pyntet fint op og sørget for lidt lækkert til ganen. Det var en rigtig hyggelig og rørende eftermiddag.

På Roskildehjemmet nød de store lækre medajlekager i spisestuen, imens de fulgte med i troneoverdragelsen på storskærmen. Mens der på naboinstitutionen Glim Refugium var blevet lavet hjemmelavede kransekager til anledningen.

I hovedstaden, hvor den store folkefest fandt sted, havde man på Arbejde Adlers Aflastning valgt at fejre dagen med kransekage og lagkage. I dagligstuen, hvor beboere og medarbejdere fulgte transmissionen, var der pyntet op med balloner og flag. Desuden havde pædagog og beboere produceret ordensbånd og ordner til alle. Lidt royal har man jo lov til at være.

Stort tillykke til Kong Frederik X!