De svageste svigtes, når døden er nær

Af Vibeke Rasmussen
Sekretariatsmedarbejder

20. marts 2024

Kristeligt Dagblad bragte lørdag den 16. marts en artikel om den rapport, Arbejde Adler præsenterede på konferencen ”Den nødvendige indsats – Værdig livsafslutning for socialt udsatte”. Rapporten belyser, hvordan de allermest udsatte i vores samfund ikke har den samme adgang til behandling og pleje som andre, når de er ramt af livstruende sygdom

Rapporten udspringer af, at man i Arbejde Adlers aflastningsafdeling på Nørrebro er blevet stigende opmærksomme på, at uligheden i sundhed belaster helt frem til livets afslutning, og at palliativ pleje og omsorg sjældent er noget, der tænkes ind, når socialt udsatte nærmer sig døden. Derfor har Arbejder Adler sat socialt udsattes palliative behov på dagsordenen ved konferencen d. 18. marts.

Læs den fulde artikel på Kristeligt Dagblads  hjemmeside (kan ligge bag betalingsmur)

Vil du gerne læse flere nyheder fra Arbejde Adler? Tilmeld dig vores nyhedsbrev.