Socialt udsatte svigtes, når døden nærmer sig

Af Dorte Schiønning Andersen
Sekretariatschef for Landsforeningen Arbejde Adler

23. maj 2024

Det er yderst sjældent, at socialt udsatte når frem til enten hospice eller andre palliative tilbud, når døden nærmer sig. Det betyder, at udsatte mennesker får en meget sværere og ofte også mere smertefuld død. Problemstillingen er beskrevet i en artikel i Altinget forfattet af Arbejde Adlers sekretariatschef Dorte S. Andersen og tidligere direktør for Socialstyrelsen Knud Aarup

Artiklen sætter fokus på problemstillingen og følger op på Arbejde Adlers konference om en værdig livsafslutning for socialt udsatte, som vi afholdt d. 18. marts på Arbejdermuseet.

Læs Knud Aarups og Dorte S. Andersens artikel i Altinget her:

https://www.altinget.dk/social/artikel/sekretariatschef-og-tidligere-direktoer-det-er-ikke-et-velfaerdssamfund-vaerdigt-at-socialt-udsatte-ikke-tilbydes-en-vaerdig-doed?toke=bce4550e3244406a8d05acfaab13d5c6

Find Arbejde Adlers materiale om socialt udsattes adgang til palliation og om konferencen på vores hjemmeside under “Formidling og arrangementer”