Arbejde Adlers aflastning

Arbejde Adlers Aflastning er en selvejende institution beliggende i et multihus for udsatte voksne. Vi rummer og drager omsorg for borgere med en lang række helbredsmæssige og sociale udfordringer, herunder også mennesker med misbrugserfaring og psykiatribrugere.

Vi tilbyder midlertidigt aflastningsophold, pleje og genoptræning for socialt udsatte og hjemløse borgere. Målgruppen er mænd og kvinder under 65 år og husets 16 aflastningspladser er et tilbud for borgere, som efter endt hospitalsbehandling ikke umiddelbart kan vende hjem til en bolig og som har brug for yderligere omsorg, støtte og pleje, før de kan tilbydes en ny bolig.

Tilbuddet om en aflastningsplads retter sig også til de hjemløse fra gaden eller herberger, som er blevet akut syge og har et plejebehov, der gør at de ikke kan rummes i andre tilbud til hjemløse. Fælles for begge grupper er, at de har brug for yderligere omsorg, støtte og pleje, før de kan tilbydes en bolig.

Aflastningsafdelingen er bemandet med to sygeplejersker samt social- og sundhedsassistenter og sygehjælpere, som varetager den daglige pleje og omsorg. Der er sundhedsfagligt personale på arbejde døgnet rundt. Huset samarbejder i øvrigt tæt med Københavns Kommunes hjemmepleje, borgernes egen læge såvel som eksterne fysio- og ergoterapeuter, omsorgstandplejen m.fl.

Aflastningen har desuden en fysioterapi, hvor alle beboere er velkomne til at træne. Beboerne med en såkaldt genoptræningsplan trænes her i huset af fysioterapeuter fra Bispebjerg / Nørrebro kommunale træningstilbud. Derudover samarbejder vi med Nørrebro Fysioterapi, som tilbyder træning i huset tre gange ugentligt. Desuden tilbyder vi NADA – øreakupunktur, som er velegnet til boerer med uro, angst, abstinenser og søvnproblemer. 

Alle beboerværelser er møblerede med plejeseng, sengebord, lamper, stole, bord, reol og klædeskab. Der er TV på alle værelser. Fællesområderne omfatter bl.a. en lys nyindrettet dagligstue, hvor man kan slappe af, se tv, hygge sig og spise dagens måltider i fællesskab med andre.

 

Læs mere på hjemmesiden ved at klikke på billedet her: